flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пресреліз засідання круглого столу на тему: «Особливості провадження у справах про неплатоспроможність фізичних осіб»

25 жовтня 2024, 15:30

25 жовтня 2024 року у м.Львові в приміщенні Західного апеляційного господарського суду відбувся круглий стіл на тему: «Особливості провадження у справах про неплатоспроможність фізичних осіб».

Організатори заходу: Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду, Західний апеляційний господарський суд, Проєкт ЄС «Право-Justice».

Захід розпочався вітальними словами Лариси РОГАЧ, голови Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду; Олега ВАСЬКОВСЬКОГО, секретаря судової палати для розгляду справ про банкрутство Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду; Бориса ПОЛЯКОВА, судді Північного апеляційного господарського суду; Максима ЖЕЛІКА, голови Західного апеляційного господарського суду; Оксани ЦИМБРІВСЬКОЇ, керівниці Проекту ЄС «Право-Justice».

Модератором круглого столу виступив Олег ВАСЬКОВСЬКИЙ, секретар судової палати для розгляду справ про банкрутство Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду.

Участь у круглому столі як спікери взяли:

- Олена ФОНОВА, суддя Господарського суду Луганської області;

- Лілія ГРАБОВАН, суддя Господарського суду Одеської області;

- Олег МАТУЩАК, суддя Західного апеляційного господарського суду;

- Борис ПОЛЯКОВ, суддя Північного апеляційного господарського суду;

- Денис ПОПКОВ, суддя Східного апеляційного господарського суду;

- Володимир ПОГРЕБНЯК, суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду;

- Олександр БІРЮКОВ, доктор юридичних наук, професор кафедри приватного права Навчально-наукового інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка;

- Родіон ПОЛЯКОВ, Ph.D, МНС НДІППП імені академіка Ф.Г. Бурчака НАПрН України;

- Ірина БУТИРСЬКА, кандидатка юридичних наук, доцентка, адвокатка, національна експертка Проекту ЄС «Право-Justice».

Участь у круглому столі також взяли судді Верховного Суду, апеляційних господарських та місцевих господарських судів, науковці, представники Проекту ЄС «Право-Justice».

Захід присвячено обговоренню питань зокрема щодо особливостей провадження у справах про неплатоспроможність фізичних осіб; проблематики збитків, спричинених воєнним станом; проблемних аспектів застосування процедури реструктуризації боргів боржника; авансування та оплати винагороди арбітражного керуючого, вдосконалення його правового статусу.

За підсумками круглого столу, учасники заходу відзначили важливість діалогу та спільних зусиль суддів, науковців та експертів для виявлення і вирішення складних питань, які виникають під час розгляду справ про неплатоспроможність фізичних осіб.