flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Он-лайн підготовка для підтримання кваліфікації суддів апеляційних господарських судів

12 квітня 2024, 11:00

8-12 квітня 2024 за програмою Національної школи суддів України проходить он-лайн підготовка для підтримання кваліфікації суддів апеляційних господарських судів.

У навчанні беруть участь судді Західного АГС Світлана БОЙКО, Тетяна БОНК, Оксана ЗВАРИЧ, Ірина МАЛЕХ та Ірина ПАНОВА.

З вітальним словом до учасників заходу звернулися:

Наталія ШУКЛІНА – проректор Національної школи суддів України, заслужений юрист України, кандидат юридичних наук, професор та

Лариса РОГАЧ – голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, кандидат юридичних наук.

Для проведення навчання запрошені судді Конституційного Суду України, Великої Палати Верховного Суду, Верховного Суду у Касаційному господарському суді, Центрального апеляційного господарського суду, заступник голови Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України та Морської арбітражної комісії при Торгово-промисловій палаті України, керівник проєкту РЄ “Підтримка судової влади України в умовах війни та післявоєнного періоду”, співробітники відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України.

Під час однотижневої підготовки обговорювалися такі питання:

огляд правових позицій ВС щодо способу захисту прав у господарському судочинстві в умовах правового режиму воєнного стану.

застосування юридичних позицій КСУ при розгляді господарських справ

актуальна судова практика у справах про банкрутство та практика з розгляду корпоративних спорів

особливості апеляційного провадження: процедура та кінцеві процесуальні рішення

роль і місце Міжнародного комерційного арбітражного суду при ТПП України у вирішенні комерційних спорів.

інформаційно-психологічна безпека як частина національної безпеки України. Методи розпізнавання та захисту від дезінформації.

особливості розгляду та вирішення господарським судом спорів, які виникають із кредитних правовідносин.

застосування Європейської Конвенції з прав людини та практики ЄСПЛ при розгляді господарських спорів.

У межах підготовки суддя Західного апеляційного господарського суду Світлана БОЙКО провела лекцію на тему «Правові конструкції належного та ефективного способів захисту порушеного права в господарському судочинстві».

Фінальний день підготовки присвячений особливостям розгляду та вирішення господарськими судами земельних спорів; спорів, що виникають з договорів приватизації та оренди державного та комунального майна. Учасники заслухали лекції про акцентуаційну компетентність судді, а також про вплив стресу та розвиток життєстійкості особистості.

Дякуємо Національній школі суддів України, усім лекторам, викладачам та експертам за інформативні та корисні лекції, які поєднано з практичним досвідом, що сприяє якісному засвоєнню матеріалу та підвищенню рівня кваліфікації.