flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Я – такий самий, як ти

03 грудня 2018, 15:00

«Віддай людині крихітку себе.

За це душа наповнюється світлом».

Ліна Костенко

 

Сьогодні, 3 грудня, в Україні та світі відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю.

І цей день Західний апеляційний господарський суд вирішив відзначити проведенням семінару-тренінгу на тему: «Рекомендаційні правила етики спілкування із людьми з інвалідністю» для працівників Західного АГС та Господарського суду Львівської області, які відповідальні за роботу з людьми з інвалідністю.

З вітальним словом до учасників звернувся керівник апарату Західного АГС Юрій Качур та побажав плідної роботи.

Семінар провели начальник відділу міжнародно-правової роботи, зв’язків з громадськістю та ЗМІ Валерія Максіна та прес-секретар Анна Ярмола, які підготували спеціальний роздатковий матеріал - брошуру, що стане підручним засобом і допоможе правильно спілкуватися з людьми з інвалідністю.

Учасники тренінгу дізналися про проблеми та бар’єри, з якими стикаються люди з інвалідністю в повсякденному житті, розглянули основні принципи етикету в спілкуванні, поняття інклюзивності, доступності та почули рекомендації із супроводу і взаємодії з людиною з інвалідністю.

Західний АГС перейняв естафету від Львівського апеляційного господарського суду та продовжує вдосконалювати умови для забезпечення доступності суду та судової процедури для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Всі зміни на краще треба починати з себе!