flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Західний апеляційний господарський суд відкрив свої двері для студентів-правників

21 листопада 2018, 16:00

Сьогодні вперше ЗАГС відкрив свої двері для студентів-правників Вищого навчального закладу «Львівський кооперативний коледж економіки і права».

Вони відвідали судові засідання. Особливістю та новизною для них був їх формат – в режимі відеоконференцзв’язку.

Згодом майбутніх юристів привітав керівник апарату суду Юрій Качур, який розповів про специфіку господарського судочинства, повноваження та юрисдикцію Західного апеляційного господарського суду, категорії спорів, що розглядаються апеляційною інстанцією.

Побажав усім успіхів у навчанні та отримання задоволення і користі від цього заходу. Виразив сподівання побачити в подальшому студентів в апараті суду і вже з іншої сторони сприйняти роботу працівників суду.

Студенти здійснили екскурсію приміщенням суду, яку провели для них начальник відділу міжнародно-правової роботи, зв’язків з громадськістю та ЗМІ Валерія Максіна та прес-секретар Анна Ярмола.

Тут вони вже на власні очі побачили усе те, про що їм розповідали:

- роботу канцелярії, де їх зустріла начальник відділу документообігу Оля Тарас та розповіла про порядок реєстрації апеляційних скарг, вхідної і вихідної кореспонденції;

- зали судових засідань, де правники отримали інформацію про атрибути судової влади, мали можливість сфотографувалися у мантіях та відчути серйозність та відповідальність суддівської професії;

- кабінет голови суду, де студенти «приміряли» крісло голови;

Необхідність таких заходів очевидна, оскільки безпосереднє ознайомлення з роботою суду сприяє відкритості судової системи, вихованню поваги до права, підвищення правової культури та формуванню довіри суспільства до влади, зокрема судової.

На завершення молодь подякувала організаторам за чудово та корисно проведений час, а ті, у свою чергу, побажали гарних досягнень у навчанні та задоволення від обраної професії юриста.