flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відчуй себе в «шкірі» голови суду

21 листопада 2018, 15:00

Саме таку ексклюзивну можливість сьогодні отримала журналістка ZIKу Тетяна Штифурко, яка проведе робочий день з головою Західного апеляційного господарського суду Борисом Плотніцьким.

У суспільстві існує думка, що суди та судді є певною закритою кастою.

Однак у Західному апеляційному господарському суді ми особистим прикладом доводимо, що це не так і власноруч знімаємо ілюзорну, навіяну перед громадськістю ширму.

Метою нашого проекту «Робочий день з головою суду» - є подолання міфів про закритість судової системи та про наявність бар’єрів між ЗМІ, громадськістю і судом.

Голова суду - це не тільки посадова особа, повноваження якої обмежуються виконанням адміністративних функцій, це, в першу чергу,- суддя, який здійснює правосуддя на рівні з усіма суддями. Його робочий день з надзвичайно щільним графіком, з великою низкою питань до вирішення – від вивчення справ для їх розгляду до кадрових, фінансових питань, вибудови ділових та людських відносин в колективі, ремонтних робіт, швидкої реакції в разі вчинення дій провокаційного та дестабілізуючого характеру, які ставлять під загрозу життя і безпеку громадян, суддів та працівників суду.

Якщо в суді виникає проблема будь-якого характеру, то саме голові суду її вирішувати. Голова суду - остання інстанція, на кого всі в колективі розраховують.

І в той же час голова суду це звичайна людина, як і ми з Вами, він має родину, дітей, онуків, хоббі.

Сподіваємось, що за результатами робочого дня Тетяна Штифурко поділиться з нами своїми враженнями та відповість на питання, яке цікавить багатьох: «Чи легко бути головою суду?».